23.9.2013 11:47

Από την Κίνα στη Χίο

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ “RESEARCH WORKSHOP IN SHIPPING AND TRANSPORT” ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗ

Στο νησί μας βρίσκεται αντιπροσωπεία καθηγητών του Shanghai Maritime University πρόκειται να επισκεφθεί το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Κινεζικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων σε επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας.

Το Shanghai Maritime University ιδρύθηκε το 1959 στη Σανγκάη, το λιμάνι της οποίας κατατάχθηκε το 2005 ως ο πρώτος σε διακίνηση φορτίων εμπορικός λιμένας του κόσμου. Το πανεπιστήμιο προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές στη ναυτιλία (τεχνολογία, οικονομικά, μάνατζμεντ της ναυτιλίας) και το Marine Simulation Center που διαθέτει είναι το μοναδικό στον κόσμο με 360ο Σύστημα Οπτικής Προσομοίωσης, καθώς και προσομοιωτή πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 10.000 TEU.

Η κινεζική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τους Καθηγητές της Σχολής Επικοινωνιών και Μεταφορών Xin Shi και Wang, θα συμμετάσχει σε διημερίδα με τίτλο “Research Workshop in Shipping and Transport” την οποία διοργανώνει το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με τη συμμετοχή των Τμημάτων Επιστημών της Θάλασσας και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στη Χίο, στο κτίριο του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών «Αδ. Κοραής» (Κοραή 2Α), και είναι ανοικτή για το κοινό.

Πληροφορίες για το Shanghai Maritime University και το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.stt.aegean.gr).

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ