Κοινωνία

6/4/15 17:30

τελ. ενημ.: 6/4/15 17:30

Από την Καλλιμασιά στην Κροατία

ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΥΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

Άνοιξαν τους ορίζοντες του και γύρισαν πλουσιότεροι σε εμπειρίες και γνώση τρεις μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς και άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί που από τις 22-28 Μαρτίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, επισκέφτηκαν το PRIMARY SCHOOL GORNJI MIHALJEVEC στο Cakovec της Κροατίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ισπανία,Ιταλία, Νορβηγία,Τουρκία, Ουαλία , Πολωνία και τρία χρόνια τώρα εργάζονται στη θεματική ενότητα που αφορά στο νερό.

 Στην επίσκεψη συμμετείχαν από το σχολείο της Καλλιμασιάς οι εκπαιδευτικοί Λουκάκη Στυλιανή Δ/ντρια , Πυκνή Δέσποινα, δασκάλα υπεύθυνη προγράμματος και Γεωργιαφέντη Ζηνοβία, καθηγήτρια Φυσικής αγωγής του σχολείου και τρεις μαθητές οι:  Κοκολάκης Μιχάλης, Εκατομμάτη Σοφία και Αργυρούδη Σωτηρία.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πέντε μέρες την καθημερινότητα των παιδιών και της οικογένειας που φιλοξενούνταν.

Παράλληλα περιηγήθηκαν στην πόλη διαμονής τους και στα αξιοθέατα της περιοχής και στο  National Park Plitivickajezera/Rastoke (the Plitvica lakes), μια περιοχή γεμάτη  λίμνες και καταρράχτες.  Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την πόλη Prelog, το αρχαιολογικό πάρκο με θερμές πηγές, το φραγκισκανό μοναστήρι του St. Nikola, toMuseumofMedimurjeκαι άλλα , ενώ τρεις μέρες έμειναν στο σχολείο για εργασίες  και υποχρεώσεις του προγράμματος.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί έμειναν ενθουσιασμένοι από το ταξίδι, ένα ταξίδι με οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση