15.5.2013 10:20

Από την Αστυνομία στην Εισαγγελία Χίου

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών παρέπεμψε η Ασφάλεια Χίου την υπόθεση των ομαδικών μηνύσεων των ναυτικών που φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν από συγκεκριμένη ομάδα ιδιωτών καθώς σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν, έναντι αμοιβής τους υπόσχονταν εργασία σε πλοία ελληνικών εταιριών.

Το πρωί της Τρίτης αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού μεταβίβασε τον πλήρη φάκελο με τις μηνύσεις στον Εισαγγελέα ζητώντας να ασκήσει τα νόμιμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος θα επιστρέψει πίσω στην Αστυνομία για τη διενέργεια προανακριτικής μέχρι τέλος της εβδομάδας λόγω του επείγοντος της υπόθεσης.

Η ακύρωση της συνέντευξης και η υπόσχεση της πληρωμής

Ο Χιώτης μεσολαβητής (όρος που αποδέχεται και ο ίδιος στα λεγόμενά του στον «π») που από την πρώτη στιγμή επεδίωξε συνάντηση και διαρκή επικοινωνία με την εφημερίδα θέλησε να δώσει συνέντευξη προκειμένου να διασαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους μεσολαβούσε για την εξεύρεση ναυτικών για λογαριασμό των δύο Σερραίων.

Ωστόσο το πρωί της Δευτέρας με νεότερο τηλεφώνημά του ακύρωσε τη συνέντευξη λέγοντας ότι «έχουν μπλέξει πολλοί στη μέση και η αστυνομία και πολλοί άλλοι. Δεν θα έρθω από εκεί. Γράψε μόνο ότι θα τους επιστρέψουμε τα χρήματα μέχρι τις 21 Μαϊου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ