10.1.2017 10:43

Από τη Σούδα στη ΒΙ.ΑΛ. μεταφέρθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης

Αιτία συνεχών εντάσεων αλλά και πετροπόλεμου αποτελούν οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς. Η χρήση θερμαντικών σωμάτων έχει ως αποτέλεσμα η τάση του ρεύματος να μην επαρκεί κι έτσι να σημειώνονται συχνές διακοπές.

Προκειμένου αυτές να αποφευχθούν οι υπεύθυνοι του hotspot αποφάσισαν την εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση του ανατολικού και του δυτικού καταυλισμού της ΒΙ.ΑΛ., κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις προσφύγων και μεταναστών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν καθόλη τη διάρκεια της Δευτέρας με μετανάστες να επιτίθενται σε αστυνομικούς με πέτρες διαμαρτυρόμενοι για τις διακοπές ρεύματος, σε μία περιοχή που το βράδυ η θερμοκρασία, όπως λένε, φθάνει και τους 0 βαθμούς κελσίου.

Η άμεση παρέμβαση των ΜΑΤ ηρέμησε τα πνεύματα ενώ μετά τις 9 το βράδυ δόθηκε ρεύμα και στους δύο καταυλισμούς, όχι όμως και στο εσωτερικό των γραφείων της ΒΙ.ΑΛ..

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ