22.5.2014 12:27

"Από τη μία τα επεκτείνουν από την άλλη τα κλείνουν"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΝΕΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΗΜΑΣΙΑ

«Οι σταδιακές συγχωνεύσεις σχολείων με μετατροπή των σχολικών μονάδων από 6/θεσιες σε 5/θεσιες, λειτουργούν  σε βάρος της κοινωνίας,  στοχεύοντας στη δημιουργία του "φοβερού " πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες ερημοποίησης των  χωριών - με την εφαρμογή τους πρώτα στην περιφέρεια- αλλά και μετανάστευσης, προκειμένου να καλυφτούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών.

Καταδικάζουμε την πολιτική της υποβάθμισης των  σχολικών μονάδων στα χωριά μας (Νένητα-Καλλιμασιά). όταν μάλιστα συμβαίνει και το παράδοξο: το ίδιο το κράτος που μετατρέπει σε 5/θεσια τα σχολεία  μας, να χρηματοδοτεί παράλληλα την επέκταση των κτιριακών τους υποδομών.

Καταδικάζουμε την αποδόμηση της δημόσιας παιδείας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις ειλημμένες εδώ και δυο χρόνια αποφάσεις της κυβέρνησης με ΚΥΑ.

Απαιτούμε και διεκδικούμε να μην καταργηθούν οι οργανικές θέσεις στα σχολεία μας, γεγονός που θα επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στη μόρφωση των μαθητών,  ενώ παράλληλα αυξάνει τη λίστα των άνεργων εκπαιδευτικών».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ