29.4.2014 10:40

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στη Χίο

ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Το λούνα παρκ  στη Χίο

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και να τραυματιστεί σοβαρά η  9χρονη αδερφή του.

Η ρόδα που διαλύθηκε στον αέρα

Το κουβάρι της τραγωδίας άρχιζε να ξετυλίγεται μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα, που, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι ο Έλληνας ιδιοκτήτης  δεν ήταν η μοναδική φορά που δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στα μέτρα ασφαλείας.

Η αρχή έγινε τον Αύγουστο του 2010, όταν η επιχείρηση  του εν λόγω ιδιώτη πήρε άδεια  για να εγκαταστήσει λούνα παρκ.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου του 2010 στις 21:45, το παιχνίδι της «ρόδας» θα μετατρέπονταν σε εφιάλτη για 3 ανήλικα παιδιά, καθώς η τεράστια ρόδα στην οποία επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ελεύθερη πτώση στο έδαφος.

«Οι άδειες καμπίνες άρχισαν να διαλύονται και να πέφτουν με κρότο στο έδαφος, κάνοντας όσους βρισκόταν κάτω από το παιχνίδι να τρέχουν για να προστατευθούν! Στο μεταξύ, όσοι βρίσκονταν πάνω στη ρόδα ούρλιαζαν, έκλαιγαν και καλούσαν σε βοήθεια.

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους, οπότε και διαπιστώθηκε ότι μια γιαγιά και το εγγονάκι της είχαν τραυματισθεί ελαφρά στο κεφάλι. Παράλληλα, πάνω στον πανικό του ένα παιδάκι κρεμάστηκε από τα κάγκελα και έπεσε στο έδαφος, ευτυχώς, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Ασθενοφόρο μετέφερε τους τραυματίες στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ κατέφτασαν άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ συνελήφθησαν και εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες από αμέλεια. Παράλληλα, οι αστυνομικοί «σφράγισαν» το παιχνίδι, ώσπου να εξακριβωθεί τι έφταιξε για το τρομερό περιστατικό που από καθαρή τύχη δεν κόστισε σε ανθρώπινες ζωές», ανέφερε το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης περιόδου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ