10.3.2015 14:43

Από Τετάρτη οι κρίσεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό

Τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνο που τελικά λόγω κωλύματος της νομικής συμβούλου, η οποία θα έπρεπε να παρίστατο, οι διαδικασίες μετατέθηκαν για την Τετάρτη - εκτός απροόπτου φυσικά. 
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές. Εκτός από τον αρχηγό, αντιστράτηγο ΠΣ κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, που παρέμεινε στη θέση του, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους δύο υπαρχηγούς, τους κκ.Χαράλαμπο Αφάλη και Διαμαντή Κανελλόπουλο. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα αποστρατευτούν και οι δύο ή να παραμείνει ο ένας.
 
Σχετικά με τους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος -μετά τις περιορισμένες έκτακτες κρίσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο- δημιουργήθηκαν υπεράριθμοι στους βαθμούς στρατηγών και ταξιάρχων, οπότε εάν προαχθούν κάποιοι, στη θέση τους δεν θα μπουν αντικαταστάτες. Η εκτίμηση που υπάρχει στα στελέχη του Σώματος είναι ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις.
 
Σημειώνεται ότι οι τακτικές ετήσιες κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα έπρεπε να έχουν γίνει έως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο αναβλήθηκαν για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 (τεύχος Β', Αρ. Φύλλου 251).
 
Οπως αναφερόταν, η αναβολή των τακτικών κρίσεων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος 2015 αποφασίστηκε διότι «δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας, με τη δημοσίευση των συναφών διοικητικών πράξεων, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης, που συστάθηκε με το υπ' αριθμ. 24/27.1.2015 Προεδρικό Διάταγμα (Α' 20)».
 
Τέλη εβδομάδας στο Λιμενικό Σώμα
 
Εντός των προσεχών ημερών -ενδεχομένως στα τέλη της εβδομάδας- αναμένεται η έναρξη των κρίσεων και στους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).
 
Στη θέση του παρέμεινε ο νυν αρχηγός, αντιναύαρχος ΛΣ κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος,και πληροφορίες λένε πως μετά την απόφαση για την παραμονή του  οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια θα είναι περιορισμένης κλίμακας ενώ οι αναμενόμενες αποστρατείες.
 
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να παραμείνει στη θέση του ο υπαρχηγός ο κ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος ενώ για τον έτερο υπαρχηγό κ. Βασίλειο Σιέττο οι ίδιες πληροφορίες λένε πως πιθανόν θα αποστρατευτεί.
 
Σχετικά με τις κρίσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι από 8 (οι υποχρεωτικές με βάση το νέο οργανόγραμμα που αναφέρεται στο ΠΔ 103/2014) έως 15. Εφόσον προκριθεί το δεύτερο «σενάριο» αναμένεται να αποστρατευτούν ένας αντιναύαρχος, δύο υποναύαρχοι και τρεις-τέσσερις αρχιπλοίαρχοι.
 
Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί στον βαθμό του αρχιπλοίαρχου κρίνονται -με βάση νομοθετική ρύθμιση- μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δυο χρόνια στο συγκεκριμένο βαθμό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ