9.8.2012 11:23

Από τα ξημερώματα στην ουρά για τον γιατρό

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

 
Καθημερινό βάσανο αποτελεί πλέον για τους ηλικιωμένους στα χωριά της Συκιάδας και της Λαγκάδας, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται καθημερινά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας μέσα από την οποία πλέον οι αγροτικοί ιατροί είναι αναγκασμένοι να εκδίδουν τις φαρμακευτικές συνταγές.
Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας περιμένουν από τις 05:30 το πρωί προκειμένου να προλάβουν μέχρι την ώρα που θα φύγει ο ιατρός να γράψουν τα φάρμακα του μήνα.
Ακόμα χειρότερες γίνονται οι συνθήκες αναμονής στις περιπτώσεις που ασφαλισμένοι ζητούν τη συνταγή φαρμάκων τρίμηνης διάρκειας προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται κάθε μήνα. Έτσι ο μέσος όρος συνταγογράφησης για κάθε ασφαλισμένο σε φυσιολογικές συνθήκες φθάνει τα 30- 40 λεπτά.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι χθες το πρωί, ο πρώτος ασφαλισμένος που περίμενε έξω από το αγροτικό ιατρείο της Συκιάδας από τις 5 τα ξημερώματα, τελείωσε στις 11 το πρωί.
«Εδώ και μέρες συνέχεια χαλάει το σύστημα. Έχουμε φθάσει σε σημείο να αλλάζουμε βάρδιες με τον άντρα μου στην αναμονή για το γιατρό για να μη χάσουμε τη σειρά μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ