24.1.2014 12:51

Από τα Θυμιανά έρχεται η ανάπτυξη

Τοπικό Κέντρο Παροχής Τουριστικής Πληροφόρησης στήνει στα Θυμιανά ο Δήμος Χίου με χρηματοδότηση 154.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου». Όπως προκύπτει και από δημοτική ανακοίνωση, τα χρήματα θα διατεθούν για την επισκευή δημοτικού ακινήτου που θα στεγάσει το Κέντρο, το οποίο θα παρέχει τουριστικές πληροφορίες. Ωστόσο εντύπωση προκαλούν τα συμπεράσματα που εξάγει ο Δήμος Χίου  αναφορικά με τη δράση του Κέντρου.
Μέσα από τη λειτουργία του, που δεν διευκρινίζεται ούτε καν η λογική κάτω από την οποία επιλέχθηκαν τα Θυμιανά και όχι κάποιο καλύτερα προσεγγίσιμο σημείο της πόλης, ο Δήμος υποστηρίζει ότι: «θα βοηθήσει σημαντικά στην εξυπηρέτηση επισκεπτών, θα ενδυναμώσει τον τοπικό τουρισμό, θα βοηθήσει στην ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων και θα συντελέσει στην ανάπτυξη της περιοχής», ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι θα αυξηθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους κατοίκους των τουριστικών περιοχών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ