9.4.2016 14:36

Από τα εξώδικα στις μηνύσεις

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ

Σε μία κλωστή, έτοιμη να κοπεί ανά πάσα στιγμή, βαδίζει η φετινή διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου με τις φωνές των θιγομένων κατοίκων ολοένα και να πληθαίνουν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων κατοίκων που αντιδρούν στη διάσταση που έχει λάβει το έθιμο, δύο από τους θιγόμενους δημοσιοποίησαν την πρόθεσή τους να μη δεχτούν την τοποθέτηση προστατευτικών συρματοπλεγμάτων στα σπίτια τους.

Παράλληλα ανέφεραν ότι θα προχωρήσουν στην αποστολή εξώδικων αλλά και στην κατάθεση μηνύσεων ώστε να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Κοινή συνισταμένη των παρευρισκομένων αποτέλεσε η απόφαση για σημαντική μείωση του αριθμού των ρουκετών ώστε το έθιμο να επιστρέψει στο σημείο όπου βρίσκονταν πριν από δύο δεκαετίες ενώ συζητήθηκε και το σενάριο ρίψης τους κάθετα και όχι ανάμεσα στις δύο ενορίες κάτι που θα περιορίσει σημαντικά τις ζημιές που προκαλούνται.

Σε παρέμβασή της πάντως η Λαϊκή Συσπείρωση επανάλαβε ότι ο Δήμος θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για νομιμοποίηση του εθίμου, ώστε αφενός να μην βρίσκονται εκτεθειμένα τα συνεργία κι αφετέρου να τεθούν οι σωστές βάσεις διεξαγωγής τους που θα ικανοποιούν και τους δεκάδες θιγόμενους κατοίκους των δύο ενοριών.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του «π» φέτος ο αριθμός των ρουκετών αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένος αφού τουλάχιστον τρία συνεργεία από τις δύο ενορίες, δεν θα προχωρήσουν σε κατασκευή, επικαλούμενα προσωπικούς λόγους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ