10.3.2014 10:34

Από τ' αλώνια στα σαλόνια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΛΑΘΡΑ;"

Με ανακοίνωσή της που αγγίζει τα όρια της ειρωνείας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Χίου «Λάθρα;» καυτηριάζει την διαμονή των Σύριων προσφύγων στο Ξενοδοχείο Χανδρής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Θεωρούμε κακοήθειες τους ισχυρισμούς ότι η φιλοξενία στο κεντρικό ξενοδοχείο της Χίου έγινε υπό το βάρος του τραυματισμού των 3 Σύριων και αναμένουμε την συνέχιση της πρακτικής αυτής και στις επόμενες αφίξεις συνανθρώπων μας που θα συλληφθούν από το λιμενικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Χίου κ. Λαμπρινούδη να μεριμνήσει για την φιλοξενία των μεταναστών που συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην χώρα στο περιστατικό κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρεις Σύροι πρόσφυγες από τα πυρά λιμενικών. 

Η κίνηση αυτή είναι πράγματι άξια θαυμασμού δεδομένης της συστηματικής αδιαφορίας που έχουν επιδείξει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Αρχές του τόπου. Είναι νωπές οι μνήμες από τις εξαγγελίες τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα διατεθεί χώρος από την Αντιπεριφέρεια Χίου στο κέντρο «Θάλασσες», κάτι που τελικά δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα δεκάδες Σύριοι πρόσφυγες, μωρομάνες και παιδιά να στριμώχνονται στο ξύλινο κοντέινερ του λιμεναρχείου.

Όλα αυτά μέχρι χθες, μια που όπως πληροφορούμαστε με ενέργειες του Δημάρχου και δαπάνες του Δήμου, οι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο «Χανδρής»!

Πάγιο αίτημα μας είναι η αξιοπρεπής διαβίωση αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται υπό κράτηση κάτι που μέσα από την πρωτοβουλία αυτή ικανοποιείται πέρα από κάθε προσδοκία μας. Θεωρούμε κακοήθειες τους ισχυρισμούς ότι η φιλοξενία στο κεντρικό ξενοδοχείο της Χίου έγινε υπό το βάρος του τραυματισμού των 3 Σύριων και αναμένουμε την συνέχιση της πρακτικής αυτής και στις επόμενες αφίξεις συνανθρώπων μας που θα συλληφθούν από το λιμενικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ