28.1.2015 15:54

Από Πατριαρχική λειτουργία… απλός προσκυνητής

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ

Με λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης θα εορταστεί τελικά η εορτή του Αγίου Χαράλαμπου παρά τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό που προέβλεπε την τέλεση πατριαρχικής και συνοδικής Θείας Λειτουργίας στην πρώην Μητρόπολη Κρήνης Μικράς Ασίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ελληνικής Κοινότητας Σμύρνης το οποίο προσυπογράφει και ο ιερέας της περιοχής π. Κύριλλος Συκής, ο Πατριάρχης θα μεταβεί τελικώς στον Τσεσμέ την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι με σκοπό να προσκυνήσει κι όχι να λειτουργήσει στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό.

Το πρόγραμμα

Ο Πατριάρχης θα φθάσει στη Σμύρνη αεροπορικώς την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Στις 09:30 της Παρασκευή θα τελέσει πατριαρχική και συνοδική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βουκόλο ενώ θα ακολουθήσει δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο.

Το Σάββατο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη, ενώ αργότερα θα κηρύξει την έναρξη του Αγιολογικού Συνεδρίου με θέμα τους Αγίους της Μικρασίας. Την Κυριακή θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής ενώ το απόγευμα θα προσκυνήσει το Ναύδριο του Τιμίου Σταυρού Μπουρνόβα.

Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον παλιό βυζαντικό ναό των Αγίων Αποστόλων στην αγορά της Σμυρνής εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το τέμενος Χισάρ Ονού ενώ το απόγευμα της ίδριας ημέρας θα τελέσει εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ.

Τέλος την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου θα χοροστατήσει στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαράλαμπου, ενώ στις 12:30 θα μεταβεί οδικώς στον Τσεσμέ με σκοπό να προσκυνήσει την πάλαι ποτέ κραταιά Μητρόπολη Κρήνης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ