19.10.2015 18:13

Από το Μπαχρέιν στη Χίο

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ALI MUSHAIMA ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Ήρθε στη Χίο τυχαία, προσπάθησε να ανακαλύψει τις κρυμμένες ομορφιές της, να επισκεφτεί μέρη που δεν είναι αμιγώς τουριστικά, να μιλήσει με επισκέπτες και κατοίκους  του νησιού και τελικά να συγκεντρώσει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που το συμπεριέλαβε στο βιωματικό τουριστικό οδηγό που έφτιαξε για το νησί μας.

Ο λόγος για τον Ali Mushaima, έναν εκδότη από το Μπαχρέιν που το καλοκαίρι μαζί με τους συνεργάτες αλώνισε από άκρη σε άκρη το νησί και σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει τον αγγλόφωνο τουριστικό οδηγό του. « Με την Αγγλίδα συνεργάτη του ήρθαν στη Χίο μέσω Κωνσταντινούπολης και πραγματικά μαγεύτηκαν. Μας είπε ότι θα φτιάξει έναν οδηγό για το νησί και αν μπορούμε να του δώσουμε κάποια στοιχεία», δήλωσε στον «π» η προϊσταμένη του γραφείου τουρισμού δήμου Χίου Ρένα Δαμίγου.

«Η συμβολή η δική μας και του γραφείου τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Χίου ήταν να του βρούμε χορηγία για την διαμονή την δική του και της ομάδας του και ένα αυτοκίνητο για να μπορεί να επισκεφτεί τα διάφορα μέρη. Τόσο εγώ όσο και η Μαρία Κόβα του παρείχαμε ότι πληροφορία χρειαζόταν για την Χίο», είπε η Ρένα προσθέτοντας ότι ο εν λόγω τουριστικός οδηγός είναι πρωτότυπος και περιέχει εμπειρίες βιωματικού τύπου. « Η διαφορά του με τους υπόλοιπους οδηγούς είναι ότι εμμένει στην βιωματική εμπειρία. Αναφέρεται στις ιστιοπλοϊκές και ποδηλατικές διαδρομές, στα περιπατητικά μονοπάτια, στις υπαίθριες  δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα στον Πολυχώρο Άγιο Γάλας. Γενικά πήγε σε μέρη που μπορούσε να ζήσει την εμπειρία», κατέληξε η Ρένα Δαμίγου.

Ο Ali Mushaima, κατάγεται και ζει στο Μπαχρέιν και έχει κυκλοφορήσει τουριστικούς οδηγούς για την Κωνσταντινούπολη, το Μπαχρέιν ενώ σε λίγο διάστημα θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα τον οδηγό για Χίο και Ομμάν.

Μια πρόγευση του τι θα περιέχει μας δίνει ο ίδιος με την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εξωφύλλου του τουριστικού οδηγού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ