20.7.2015 10:25

Από κόσκινο οι κινήσεις, των υπαλλήλων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΒΡΟΥΛΗΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ «ΕΣΒΗΝΕ» ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΗΜΟΥ

Να δώσουν εξηγήσεις, με βάση τα καταγγελλόμενα από την πρώην Δημοτική Σύμβουλο της δημοτικής αρχής Βρουλή Μ. Μονιούδη, καλούνται υπάλληλοι του Δήμου Χίου μετά τα όσα απίστευτα καταγγέλθηκαν από την ίδια εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονταν, τόσο ο Π. Βρουλής όσο και υπάλληλοι του Δήμου, τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομες σταθμεύσεις.

Η καταγγελία

Το θέμα, αν και κατά το παρελθόν είχε έρθει στη δημοσιότητα, απασχόλησε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από αίτηση της πρώην Δημοτικής Συμβούλου Μ. Μονιούδη, να της διαγραφούν πάνω από 50 (!) κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως κατήγγειλε η ίδια,  ο πρώην Δήμαρχος Π. Βρουλής υπόσχονταν ότι θα σβήσει τις κλήσεις βάζοντας μάλιστα στο πίσω μέρος των κλήσεων τόσο τη μονογραφή του όσο και τη σφραγίδα του Δήμου, δείγμα του ότι η κλήση έπρεπε να σβηστεί.

Η κ. Μονιούδη προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα λεγόμενά της, προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ονόματα τριών εν ενεργεία δημοτικών υπαλλήλων, δύο εκ των οποίων εργάζονταν στην πρώην Δημοτική Αστυνομία, λέγοντας ότι και οι ίδιοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβαιναν.

Προφορική δέσμευση

Όπως αναμένονταν η συγκεκριμένη καταγγελία εκ μέρους της κ. Μονιούδη αλλά και η απαίτησή της να διαγραφούν οι κλήσεις κινητοποίησε το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου με την υπάλληλο Αγγ. Παχουνδάκη να επαναφέρει στο φως, ενόσω η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. η οποία ομόφωνα απέρριπτε και πάλι την αξίωση της κ. Μονιούδη για διαγραφή κλήσεων με την αιτιολογία ότι η δέσμευση εκ μέρους του Π. Βρουλή ήταν προφορική και συνεπώς χωρίς καμία επιπλέον αξία.

Παρόλα αυτά επειδή οι καταγγελίες ήταν βαρύτατες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σε επόμενη συνεδρίαση να καλέσει δημόσια τους υπαλλήλους του Δήμου ώστε να καταθέσουν και τη δική τους εκδοχή για τα όσα συνέβησαν περίπου πριν 5 χρόνια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ