22.6.2013 9:43

Από κλέφτης… εμπρηστής

Συνελήφθη ο δράστης έπειτα από άμεση κινητοποίηση Αστυνομίας και Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Χίου

3,5 στρέμματα καμένης αγροτικής έκτασης είναι ο απολογισμός της πρώτης σοβαρής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στις 00:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δάσος του Τρυπατέ στις Καρυές.

Η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού είχε ως αποτέλεσμα τoν περιορισμό της πυρκαγιάς πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις, δεδομένου ότι οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφθαναν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

6 οχήματα της Π.Υ. Χίου με 14 άνδρες, εθελοντές της «Όμικρον», της «Ιωνίας» και της "Καλλιμασιάς", υδροφόρες του Δήμου υπό τις οδηγίες της Α. Θλιβίτου αλλά και δεκάδες κάτοικοι έδωσαν ολονύκτιο αγώνα προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο 2 ώρες αργότερα με τις δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Πιάστηκε ο δράστης

Το σημαντικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η σύλληψη του Χιώτη με αρχικά Ν.Μ. του Π. ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία στα πλαίσια ερευνών λίγη ώρα μετά το συμβάν. Ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε στην προσπάθειά του να κλέψει καλώδια της ΔΕΗ υπό τάση, ρίχνοντας τον στύλο. Έτσι από την πτώση των καλωδίων ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο συλληφθείς εντός της ημέρας θα περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου προκειμένου να απολογηθεί στα πλαίσια αυτόφωρης διαδικασίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ