3.9.2012 15:01

Από Ιαπωνία- Χίο με μία φωτογραφική στο χέρι

 
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, η επίσκεψη της ιαπωνικής καταγωγής φωτογράφου, κ. Miho Mukunoki στη Χίο.
     Η κα. Mukunoki επισκέφθηκε με δικές της δαπάνες το νησί μας σε συνεργασία με το Διευθυντή του Γραφείου  ΕΟΤ  Ιαπωνίας και Ν.Κορέας   , με σκοπό να φωτογραφίσει το μοναδικό παγκοσμίως προϊόν της μαστίχας και να αποτυπώσει με το φωτογραφικό φακό της το φυσικό της περιβάλλον.
     Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, που ξενάγησε τη φωτογράφο, καθώς και του κ. Βασίλη Μπάλλα από τα Μεστά (masticulture), ο οποίος τη μύησε στη βιωματική παραγωγή και καλλιέργεια της μαστίχας.
     Η οργάνωση της επίσκεψης καθώς και η ρύθμιση όλων των θεμάτων της άφιξης και παραμονής της στη Χίο υλοποιήθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου σε συνεργασία με το Τμήμα Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
     Το φωτογραφικό έργο θα παρουσιαστεί στην έκθεση που διοργανώνει η ίδια η φωτογράφος στην Ιαπωνία, όπου θα υπάρξει αφιέρωμα στη  Χίο και τη μαστίχα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ