12.3.2014 9:42

Από φυσούνα… «περγοτέντα»

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Με τη λέξη «περγοτέντα» η Τεχνική Υπηρεσία ορίζει την αποσπώμενη κατασκευή με την τοποθέτηση της οποίας ευελπιστεί ότι δεν θα σημειωθούν στο μέλλον ανάλογες σκηνές, όπως αυτές που εκτυλίχθησαν πρόσφατα στο Τελωνείο, με τους Τούρκους επισκέπτες να γίνονται μούσκεμα στη βροχή περιμένοντας στην ουρά για τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο θα τοποθετηθεί στη νότια πλευρά του Τελωνείου και θα έχει μήκος όσο και αυτό του κτιρίου. Με βάση τον σχεδιασμό η «περγοτέντα» θα τοποθετηθεί σε ύψος 2,5 μέτρων και θα ξεδιπλώνεται σε πλάτος 3,70 μέτρων, έχοντας σχετικό μηχανισμό αναδίπλωσης.

«Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης θα ξηλωθεί ότι η κεραμιδοσκεπή που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και δεν εξυπηρετεί στον τομέα της προστασίας είτε από ήλιο είτε από βροχή», ανέφερε στον «π» υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός διαφέρει αρκετά από τις εξαγγελίες του Δημάρχου Χίου Π. Λαμπρινούδη που προέβλεπε την τοποθέτηση φυσούνας που θα οδηγεί τους επισκέπτες απευθείας από τα πλοία στο εσωτερικό του Τελωνείου.

Σημαντικό εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου θεωρείτε το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη κατασκευή δεν απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, γεγονός που θα σήμαινε σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση, αλλά απλή άδεια από την 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Στο κρίσιμο ζητούμενο σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μηχανισμού τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα και αυτό γιατί όπως η εμπειρία έχει αποδείξει τις περισσότερες φορές η ουρά των επισκεπτών υπερβαίνει κατά πολύ το μήκος του κτιρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ