Κοινωνία

7/10/14 13:22

τελ. ενημ.: 7/10/14 14:00

Από εκτελεστής… «μετανάστης»

ΕΙΧΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ 5 ΡΩΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 4 ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΠΑΡΟΥΚΤ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟ 2009

Στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε (05/09) από σκάϕος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοϕυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με 46 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηϕία τους Σύριοι- μεταξυ των οποίων και ο Τσετσένος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Απο επικοινωνία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις Ρωσικές, μέσω της Interpol, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 34χρονο Τσετσένο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, Ερυθράς Αναγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και δολοφονία πέντε Ρωσων Αστυνομικών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης- συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009- επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε περιπολικά της Ρωσικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να δολοφονήσει πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις Αστυνομικοί, στο προάστιο Μπαρούκτ της Ρωσίας.
Όπως εξακριβώθηκε ο 34χρόνος Τσετσένος, από το 2012 -μέχρι τις αρχες Σεπτρμβριου-διέμενε στην Τουρκία, οπότε και επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα.
Ο Τσετσένος με εντολή του Εισαγγελέα Εϕετών Βορείου Αιγαίου, συνελήφθη ενώ αναμένεται να εκδοθεί στις Ρωσικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση