Κοινωνία

6/4/15 9:12

τελ. ενημ.: 6/4/15 9:12

Από ειδικό μόνο η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων

ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«Είναι αυτή μήπως η αρχή του τέλους για τις ατέλειωτες και ανεξέλεγκτες δηλητηριάσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων; Τέρμα τα κιλά πρασιγγουρίνης -τι απεχθής ονομασία-  εξαιτίας της οποίας αποδεκατίστηκαν χιλιάδες ζώα;

Σταματάει η διάθεση τόνων ποντικοφάρμακων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; (Το είδαμε στη Χίο πριν μερικά χρόνια)». Αυτά τα ερωτήματα θέτει ο φΦιλοζωικός Σύλλογος Χίου με αφορμή τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει σχετικό Νόμο που απαγορεύει την διάθεση γεωργικών φαρμάκων εάν πρώτα δεν υπάρχει συνταγογράφηση από ειδικό επιστήμονα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του επισημάνει:

«Σύμφωνα με το Νόμο 4235/2014 και την εγκύκλιο 5103/51643 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωτική και γίνεται από ειδικό επιστήμονα. Η εμπορία γεωργικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο από ειδικά καταστήματα, τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαθέτουν υπεύθυνο επιστήμονα (γεωπόνο πτυχιούχο ΑΕΙ και τεχνολόγο γεωπονίας πτυχιούχο ΤΕΙ ή κάτοχο ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχης ειδικότητας σχολής του εξωτερικού). Η καταγραφή των λιανικών πωλήσεων των φυτοφαρμάκων είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4036/2012. Τέλος, σε όποιον διαθέτει γεωργικά φάρμακα στον χρήστη χωρίς την καταγραφή συναλλαγής στο ειδικό έντυπο επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ».

    

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση