6.4.2015 9:12

Από ειδικό μόνο η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων

ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«Είναι αυτή μήπως η αρχή του τέλους για τις ατέλειωτες και ανεξέλεγκτες δηλητηριάσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων; Τέρμα τα κιλά πρασιγγουρίνης -τι απεχθής ονομασία-  εξαιτίας της οποίας αποδεκατίστηκαν χιλιάδες ζώα;

Σταματάει η διάθεση τόνων ποντικοφάρμακων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; (Το είδαμε στη Χίο πριν μερικά χρόνια)». Αυτά τα ερωτήματα θέτει ο φΦιλοζωικός Σύλλογος Χίου με αφορμή τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει σχετικό Νόμο που απαγορεύει την διάθεση γεωργικών φαρμάκων εάν πρώτα δεν υπάρχει συνταγογράφηση από ειδικό επιστήμονα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του επισημάνει:

«Σύμφωνα με το Νόμο 4235/2014 και την εγκύκλιο 5103/51643 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωτική και γίνεται από ειδικό επιστήμονα. Η εμπορία γεωργικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο από ειδικά καταστήματα, τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαθέτουν υπεύθυνο επιστήμονα (γεωπόνο πτυχιούχο ΑΕΙ και τεχνολόγο γεωπονίας πτυχιούχο ΤΕΙ ή κάτοχο ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχης ειδικότητας σχολής του εξωτερικού). Η καταγραφή των λιανικών πωλήσεων των φυτοφαρμάκων είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4036/2012. Τέλος, σε όποιον διαθέτει γεωργικά φάρμακα στον χρήστη χωρίς την καταγραφή συναλλαγής στο ειδικό έντυπο επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ».

    

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ