29.3.2013 14:08

Απλώ… νει ο έλεγχος στις πέργκολες

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Επέκταση των ελέγχων σε όλες τις πέργολες σε δημόσιους χώρους θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Η αρχή έγινε μετά την επιβολή προστίμου στο “Απλώ”, της οποίας προηγήθηκε δικαστική απόφαση. Οι έλεγχοι επεκτείνονται σε όλες τις αντίστοιχες κατασκευές που έχουν τοποθετήσει καταστήματα καφέ και εστίασης σε κοινόχρηστους χώρους στην πόλη της Χίου.

Επέκταση ελέγχων

Όπως εξηγεί ο κ. Ανωγιαννάκης από την Πολεοδομία του Δήμου Χίου, «οι έλεγχοι δεν ξεκίνησαν αυτοβούλως. Από το 2010 υπάρχουν συγκεκριμένες καταγραμμένες παραβάσεις από τη Δημοτική Αστυνομία κι από αυτές τις περιπτώσεις θα ξεκινήσει η υπηρεσία». Σε διαφορετική περίπτωση όπως ο ίδιος επισημαίνει θα κατηγορηθεί για διάκριση κι αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. «Υπάρχει ειδικό νομικό πλαίσιο για την εκμετάλλευση κοινοχρήστων χώρων και τις κατασκευές σε αυτούς κι αυτό πρέπει να εφαρμοστεί»,καταλήγει.

Αναστάτωση στους επαγγελματίες

Οι επικείμενοι έλεγχοι αλλά και η περίπτωση απομάκρυνσης των κατασκευών προβληματίζουν τους επαγγελματίες οι οποίοι καλώς ή κακώς έμαθαν να λειτουργούν σε ένα καθεστώς χαλαρό. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα με δηλώσεις τους στον «π» αναρωτιούνται πώς αφού προχώρησαν στην κατασκευή σκιάστρων καθ’ υπόδειξη των τεχνικών υπηρεσιών, ξοδεύοντας εκατοντάδες ευρώ θα αναγκαστούν τώρα να τα απομακρύνουν πάλι καθ’ υπόδειξη των υπηρεσιών του Δήμου.

Στα σκαριά ο νέος κανονισμός

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου και αφού ολοκληρωθούν οι παρατηρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο η νέα κανονιστική διάταξη για την εκμετάλλευση των κοινοχρήστων χώρων και την τοποθέτηση σκιάστρων κ.λπ. σε αυτούς. «Ότι είναι νόμιμο θα παραμείνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου σημειώνοντας ωστόσο ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν αυθαιρετήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ