22.1.2013 14:01

Απλήρωτα τέλη νερού από το 1999!

ΜΑΖΙΚΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΣΥΚΙΑΔΑ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 13 ΕΤΩΝ

Αντιμέτωποι με οφειλές προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου που φθάνουν μέχρι και το 1999 έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας, που το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν μαζικά ραβασάκια για ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού που δεν είχαν εξοφλήσει στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης.

Τα ειδοποιητήρια

Όπως ανέφεραν στον «π» κάτοικοι της περιοχής ένα απλό πάγιο τέλους ύδρευσης της τάξεως των 2 ή 3 ευρώ μετά από τόσα χρόνια και με τις νόμιμες προσαυξήσεις έφθασε στα 14 και 16 ευρώ αντίστοιχα χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν λάβει κάποιο ειδοποιητήριο οφειλής.

«Απορούμε πραγματικά γιατί τόσο καιρό αυτά τα υποτιθέμενα χρέη δεν χρεώνονταν στον επόμενο λογαριασμό ή έστω δεν μας ενημέρωναν γι’ αυτή την οφειλή προς το δημόσιο.

Έρχονται σήμερα μετά από 13 ολόκληρα χρόνια να μας πουν ότι έχουμε ανεξόφλητο λογαριασμό. Δεν είναι τόσο τραγικό το ποσό όσο η τακτική που ακολουθούν στην είσπραξη. Άφησαν ένα πολύ μικρό ποσό να διογκωθεί και τώρα και στα δύο χωριά όλοι βρέθηκαν να χρωστούν άλλος 10, άλλος 15 και άλλος 20 ευρώ.

Δεν γίνεται δύο ολόκληρα χωριά να μην πληρώνουν για 13 χρόνια», ανέφερε στον «π» κάτοικος της Λαγκάδας, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη χαράτσωμα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον τόπο.

«Δεν έχουμε ιδέα»

Τη θέση της σχετικά με το θέμα έσπευσε να ξεκαθαρίσει μέσω του «π» η ΔΕΥΑ Χίου τονίζοντας διά στόματος Π. Καλογεράκη ότι η εταιρία δεν έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια.

«Εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη στη συγκεκριμένη φάση. Αυτά είναι ειδοποιητήρια της Οικονομικής Υπηρεσίας για ανείσπραχτες οφειλές νερού από προηγούμενα έτη. Ουσιαστικά η ΔΕΥΑΧ είναι αρμόδια για τον ενιαίο πλέον Δήμο Χίου από το 2011 και μετά οπότε και ξεκίνησε να εκδίδει τιμολόγια για λογαριασμό της», ανέφερε ο κ. Καλογεράκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ