24.11.2015 10:26

Απεργούν 1η Δεκεμβρίου οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, ως αντίδραση στην επιβολή τέλους φορολογίας σε κάθε τυχερό παιχνίδι που διεξάγεται στα πρακτορεία τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης «καταστροφική» και προανήγγειλε τη διεξαγωγή προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας των πρακτορείων για την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των πρακτόρων ΟΠΑΠ, η επιβαλλόμενη νέα φορολογία στα παιχνίδια του οργανισμού τυχερών παιγνίων χαρακτηρίζεται «εχθρική ενέργεια σε βάρος των πρακτόρων», οι οποίοι υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από τη σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με προγενέστερες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ Α.Ε., την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευμένη», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Η πανελλαδική απεργία των πρακτόρων περιλαμβάνει ακόμη πορεία των πρακτόρων προς το υπουργείο Οικονομικών.


Οι πράκτορες κάνουν λόγο για «πολεμικό κλίμα» εναντίον της κυβέρνησης και αναφέρουν ότι η απεργία της 1ης Δεκεμβρίου θα είναι μόνον η αρχή. «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράγοντες της ομοσπονδία ακόμη έκαναν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά του αν. υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, ο οποίος, μία μέρα πριν κατατεθεί το σχέδιο νόμου που επέβαλε το φορολογικό τέλος, διαβεβαίωνε το προεδρείο των πρακτόρων ότι αναζητούνταν άλλα ισοδύναμα μέτρα.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ