24.9.2012 0:42

Απεργιακός πυρετός την Τετάρτη

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η αρχή γίνεται από σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου όπου απεργούν για 24ωρες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η συνέχεια θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου όπου η χώρα θα "παραλύσει" λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι,
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι απεργούν σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.
Τέλος, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ, για σήμερα Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Στο μεταξύ οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
 
ΣΤΗ ΧΙΟ
Σε ότι αφορά τη Χίο, οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ειδησεογραφικά sites που απασχολούνται επαγγελματίες του κλάδου αποφάσισαν να απεργήσουν από σήμερα Δευτέρα στις 06:00 το πρωί έως και τις 06:00 το πρωί της Τρίτης.
Έτσι οι τοπικές εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη, δεν θα μεταδοθούν δελτία Ειδήσεων από τις τοπικές τηλεοράσεις ενώ δεν θα αναρτηθεί καμία είδηση στο διαδίκτυο μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, σε αυτές θα συμμετέχουν Ε.Κ., ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Χίου, ΓΣΕΒΕΕ, οι καταστηματάρχες της Απλωταριάς, οι αρτοποιοί και οι δημοσιογράφοι με στάση εργασίας και εξαίρεση την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η πορεία διαμαρτυρίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ