16.9.2013 8:42

Απεργιακός πυρετός

Κλιμακώνονται από σήμερα, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στο Δημόσιο Τομέα που διαμαρτύρονται κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Η ΑΔΕΔΥ έχει χαρακτηρίσει την τρέχουσα εβδομάδα, εβδομάδα κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου.
Ήδη σήμερα ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.
Εξάλλου, κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Από σήμερα ως την Παρασκευή απεργούν οι καθηγητές που εξήγγειλαν 5νθήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.
Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από αύριο17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
Σε τοπικό επίπεδο όλη η εβδομάδα θα συνοδεύεται κι από μια δράση των απεργών, ώστε να ευαισθητοποιηθεί όλη η κοινωνία.

   - Δευτέρα 16/9: Συγκέντρωση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου στις 11:00 με παράλληλη συμμετοχή Πανεπιστημίου, Δασκάλων και Καθηγητών και πορεία διαμαρτυρίας

  - Τρίτη 17/9: Διοργάνωση συναυλίας από την ΕΛΜΕ Χίου

  - Τετάρτη 18/9: Δράσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Συγκέντρωση στο πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» απέναντι από την Εθνική Τράπεζα

  - Πέμπτη 19/9: Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον ΣΕΣΝΟΧ στο χώρο του Νοσοκομείου με παράλληλο κλείσιμο των ταμείων του «Σκυλίτσειου», στις 11:00 το πρωί

  - Παρασκευή 20/9: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ έξω από τα κοντέινερ του Λιμεναρχείου Χίου με απαίτηση να κλείσουν και οι μετανάστες να μεταφερθούν στο ακίνητο της Π.Ε. Χίου στο αεροδρόμιο. Πορεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ