15.2.2013 12:03

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει η ΑΔΕΔΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

 
Ανακοίνωση στήριξη της πανελλαδικής απεργίας που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΓΣΣΕ, εξέδωσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου. Στην ανακοίνωση αναφέρει: 
"Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται με σκληρότητα και εμμονή, τώρα επιβάλλεται και με τον απόλυτο κυνισμό!  
ΔΝΤ και Τρόικα, με περίσσιο θράσος, παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα ήταν λάθος"! Κι όμως η Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη,  λυσσαλέα ένταση.
Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, ο νέος νόμος «για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης», τα νέα οργανογράμματα των Δημόσιων υπηρεσιών και των Υπουργείων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του συνδικαλιστικού κινήματος με επιστρατεύσεις, με καταστολή και χρήση χημικών σε οποιαδήποτε ειρηνική διαμαρτυρία.
Αποκορύφωμα η προώθηση  νέου αυταρχικού πλαισίου  σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με το οποίο επιχειρούν  να περιορίσουν –έως και να καταργήσουν- το δικαίωμα της απεργίας.

Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα,
Διεκδικούμε :
Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
•        Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.
Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
•        Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.
•        Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.
Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.
Να σταματήσει αμέσως η πολιτική της καταστολής και των διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ 20 /2/2013 , ΣΤΙΣ  11 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ