10.9.2013 22:23

Απεργία απο τους διοικητικούς του Παν. Αιγαίου

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Με δύο επαναλμβανόμενες 48ωρες απεργίες απαντάει στη διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δίνοντας έτσι μήνυμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Ο Σύλλογος των Διοικητικών του Παν. Αιγαίου, συντονίζοντας τη δράση του με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Οι συνέπειες της επικείμενης διαθεσιμότητας 1765 διοικητικών υπαλλήλων από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας θα είναι ολέθριες. Μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα βρεθεί σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας, καθώς η «αιμορραγία» προσωπικού είναι συνεχής τα τελευταία χρόνια και ήδη βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Η εργασιακή υπόσταση των υπαλλήλων απειλείται, η αξιοπρεπής μας επιβίωση γίνεται ζητούμενο.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε «αγαστή συνεργασία» με το υπουργείο Παιδείας έχουν εξαπολύσει διωγμό κατά των διοικητικών υπαλλήλων. Πρώτα καθόρισαν τον αριθμό των πλεοναζόντων εργαζομένων και μετά περιέγραψαν τα κριτήρια που θα οδηγήσουν σε αυτόν τον αριθμό. Η όποια επίκληση σε διαδικασίες «αξιολόγησης» και σύνταξης «οργανογραμμάτων» μέσα σε ασφυκτικά χρονικά όρια (15 ημερών), είναι προσχηματική.  Χρησιμοποιούν την προπαγάνδα περί «υπεράριθμων» και «κακών» διοικητικών υπαλλήλων για τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης. Η εκδίωξη των διοικητικών υπαλλήλων είναι η τελική ευθεία για την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού και εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο μετάλλαξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσαρμογής της σε αγοραίες λογικές και ανάγκες.
 
Η κυβερνητική πολιτική διαλύει τα δημόσια κοινωνικά αγαθά  Όταν ακούμε για «περιστολή του δημόσιου τομέα», γνωρίζουμε πλέον πως στην πραγματικότητα πρόκειται για περιστολή των δημόσιων αγαθών. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να εκπαιδεύσουν τα πανεπιστήμια χιλιάδες φοιτητές, όντας υπο-στελεχωμένα σε διοικητικό, διδακτικό και τεχνικό προσωπικό και με προϋπολογισμούς σε «ελεύθερη πτώση». Είναι προφανές, ότι όπως ήδη συρρικνώθηκαν οι παροχές σε σίτιση και στέγαση και έχουν μειωθεί τα προσφερόμενα μαθήματα, θα σταματήσουν τα δωρεάν συγγράμματα, θα φτωχύνουν οι βιβλιοθήκες, θα διαλυθούν οι γραμματείες, θα ρημάξουν τα κτίρια. Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση, με δίδακτρα για τους φοιτητές του, είναι το πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν, όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον, αλλά τώρα.
 
Ο σύλλογός μας απαντάει δυναμικά. Βρισκόμαστε σε περίοδο ποικιλόμορφων κινητοποιήσεων. Έχουμε αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να ενημερώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συμμετέχουμε στις δύο 48ωρες απεργίες που έχει προκηρύξει ο δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός μας φορές (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) για τις 10-11 και 12-13 Σεπτέμβρη, με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα. Είναι αγώνας υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου και ταυτόχρονα αγώνας επιβίωσης. Ήδη η πρώτη μέρα της απεργίας μας βρήκε ενωμένους και αλληλέγγυους σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Συντονίζουμε τις δράσεις μας με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εντός και εκτός του πανεπιστημίου, με στόχο την άμεση ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ