12.11.2014 9:45

Απεργία απάντηση στον «εθελοντισμό»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Οι δηλώσεις Λοβέρδου περί εθελοντικής εργασίας πρέπει να σημάνουν  ξεσηκωμό, αρχής γενομένης από την Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 27 του μήνα, αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου σε ανακοίνωση του, αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας για την κάλυψη από "εθελοντές"-άνεργους εκπαιδευτικούς των κενών στα σχολεία.

         «Αν καλυφθούν κενά "εθελοντικά" με απλήρωτους-άνεργους συναδέλφους μας, τότε ποιος αποκλείει στο μέλλον αυτό να το κάνει και μία εταιρεία, ένας Δήμος, μια ΜΚΟ ή μια ΚΟΙΝΣΕΠ, που θα "προμηθεύουν" με εκπαιδευτικούς τα σχολεία και θα καθορίζουν τις σχολικές δραστηριότητες;

Οι δηλώσεις Λοβέρδου πρέπει να σημάνουν ξεσηκωμό. Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι αδίστακτοι, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πρέπει να δοθεί άμεση, αγωνιστική απάντηση.

         Καλούμε τους άνεργους-αδιόριστους συναδέλφους μας να μην "τσιμπήσουν". Αυτοί που τάζουν μόρια για διορισμό, είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν τους διορισμούς, που άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν φίλτρα και πρόσθετα εμπόδια, όπως ο ΑΣΕΠ, για να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το επάγγελμα. Είναι οι ίδιοι που καθιέρωσαν την προϋπηρεσία και το κυνήγι των μορίων σε όλη την Ελλάδα, σαν προϋπόθεση για το διορισμό. Και αφού το έκαναν, σταμάτησαν για χρόνια να προσμετρούν την προϋπηρεσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας διαιρέσουν (30μηνιτες, 24μηνιτες, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι)».

        

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ