2.4.2014 16:46

Απεργεί και η ΟΛΜΕ στις 9 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 9ης Απριλίου ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή της στις απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά και αντιδρώντας στην προωθούμενη αξιολόγηση στα σχολεία.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης να πραγματοποιήσει νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και στις 9 το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, καθώς τις συγκεκριμένες ώρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν νέα σεμινάρια επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση.
Επίσης, προγραμματίζονται αποκλεισμοί Διευθύνσεων Εκπαίδευσης την επομένη της ανακοίνωσης των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.
Εξάλλου, αποφασίστηκε να ζητηθεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ώστε να παρέμβει  για το θέμα των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.
Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει τέλος αντιεκπαιδευτικό τον νόμο 4186/2013 και ζητεί να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ