21.6.2016 18:12

Απελαύνονται 22 "ταραχοποιοί" πρόσφυγες και μετανάστες

ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην τσιμπίδα της Ασφάλειας Χίου έπεσαν 22 πρόσφυγες και μετανάστες, κατόπιν συστηματικής έρευνας και παρακολούθησης, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προαναχωρησιακό κέντρο της βόρειας Ελλάδας προκειμένου να απελαθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για περιπτώσεις ατόμων με κατ εξοχήν παραβατική συμπεριφορά, πίσω από τα οποία βρίσκονται υποθέσεις κλοπών κυρίως στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλοί από αυτούς υπήρξαν πρωταγωνιστές επεισοδίων μεταξύ ομάδων διαφόρων εθνικοτήτων κυρίως στη Σούδα και στον χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..

Οι εκκρεμείς υποθέσεις

Στο μεταξύ κάθε άλλο παρά εύκολη αποδείχθηκε η σύλληψη του 18χρονου Αφγανού που κατηγορείται από τις αρχές για βιασμό 40χρονης Ιρανής μέσα στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 18χρονος φερόμενος δράστης, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Βουνακίου. Όμως η σύλληψή του ήταν επεισοδιακή αφού εκτός από την αντίσταση που προέβαλε άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στον δρόμο προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Μετά από ώρα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας τον μετέφεραν στο κτίριο της Α.Δ. Χίου όπου και κρατείται.

Την ίδια μοίρα έχει και ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων στη Σούδα αφού σύμφωνα με την Αστυνομία παραμένει υπό κράτηση εδώ και δύο εβδομάδες. «Πλέον είναι θέμα της τακτικής ανάκρισης τι θα απογίνει. Για τα ποινικά αδικήματα θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί η Δικαιοσύνη», ανέφερε στον «π», στέλεχος της Α.Δ. Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ