20.5.2016 12:03

Απαράδεκτη η ενδεχόμενη μεταφορά στο ΥΠΕΡ-ΤΑΙΠΕΔ κάθε δημοσίου ακινήτου της Χίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κόκκινο πανί αποτελεί για τη Χιακή Συμπολιτεία το ΤΑΙΠΕΔ κι οποιαδήποτε "εκποίηση" περιουσίας του δημοσίου. Με πρόταση ψηφίσματος ο συνδυασμός φέρνει το θέμα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, με στόχο την καταδικαστική ψήφο των συμβούλων απέναντι στη μεταφορά στο ΕΠΕΡ ΤΑΙΠΕΔ οποιασδήποτε περιουσίας της Χίο

Τι λέει η Χιακή Συμπολιτεία

Το πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, με τη δημιουργία του Υπερ-ΤΑΙΠΕΔ(Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), μεταφέρει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία προς εκποίηση.Για τη Χίο αυτό σημαίνει ότι αεροδρόμιο, λιμάνια, δημόσια ακίνητα, περνούν στο νέο Ταμείο, υπό τον έλεγχο όχι του Ελληνικού Δημοσίου αλλά των δανειστών, και θα είναι αντικείμενο εκποίησης.

 Για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια αγνοήθηκαν προκλητικά για μια ακόμη φορά οι τοπικές κοινωνίες.

 Ας αναρωτηθούμε:

  • Ποιος αναπτυξιακός σχεδιασμός για το νησί μας μπορεί να έχει νόημα με τις βασικές υποδομές του υποθηκευμένες;
  • Για ποια αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής μπορούμε να μιλάμε όταν τα δημόσια αγαθά είναι αντικείμενο πώλησης;

Η Χιακή Συμπολιτεία, υπερασπιζόμενη τα δημόσια αγαθά, δηλώνει την αντίθεσή της στη δημιουργία του Υπερταμείου και καλεί για την καταψήφισή του. Για το σκοπό αυτό φέρνουμε σήμερα και σχετικό Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ