28.4.2014 11:11

Απάντησε στον “π”… μέσω Τάκη Δηράκη

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ... ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό... Χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους επιλεκτική αντιμετώπιση από το Γηροκομείο Χίου και την διοίκησή του σε κάθε τι αφορά στο ίδρυμα. Ωστόσο φρόνιμο θα ήταν εφόσον αποφασίζουν να πάρουν θέση για όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον «π» για την κατάσταση με τις οικονομικές εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις χρημάτων από τους λογαριασμούς μελών της διοίκησης για οφειλές προς το ΙΚΑ, να μιλήσουν με λεπτομέρειες.

Χωρίς καμία μομφή για τον Τάκη Δηράκη, που άλλωστε έχει βοηθήσει πολλαπλά το Γηροκομείο για πολλά χρόνια εθελοντικά, αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα chiosopinion.gr την απάντηση που εξέδωσε η διοίκηση, αγνοώντας όλα τα Μ.Μ.Ε. του Νομού και αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο «π» αναδεικνύοντας το θέμα. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Με αφορμή δημοσίευμα  της τοπικής εφημερίδας “πολίτης” για τα οικονομικά του ιδρύματος, από το Γηροκομείο Χίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Tο Γηροκομείο Χίου “ΖΩΡΖΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ” ως φιλανθρωπικό ίδρυμα προσφέρει υπηρεσίες πρόνοιας 52 χρόνια  στο νησί της Χίου. Σήμερα περιθάλπει 32  τροφίμους  έχει 11 άτομα προσωπικό και διατηρεί υψηλό επίπεδο υπηρεσιών  με τη βοήθεια της κοινωνίας διότι χωρίς αυτήν θα είχε βάλει λουκέτο. Δυστυχώς η οικονομική ύφεση επηρέασε και το ίδρυμα αφού στερήθηκε εδώ και δυο χρόνια κρατικούς πόρους ύψους 150.000 (σύμβαση) με αποτέλεσμα  να οφείλει στο ΙΚΑ το οποίο δυστυχώς προχώρησε σε δέσμευση των λογαριασμών του ιδρύματος και του προέδρου αυτού .Σημειωτέον ότι το χρέος είναι παλαιό και σήμερα το ίδρυμα δεν οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους ούτε τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές επτά μηνών. Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν  ότι δεν μπορεί όλα να ισοπεδώνονται και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα να αντιμετωπίζονται ως κερδοφόρες επιχειρήσεις». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ