12.11.2013 15:49

Απαλλαγμένη από το ειδικό τέλος

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ

Με νέα μειωμένα τιμολόγια απαλλαγμένα από το χαράτσι του Ειδικού Τέλους που αποτελούσε επιπλέον φόρο που έφθανε το 85% της συνολικής αξίας του τιμολογίου, θα υποδεχθεί το 2014 η ΔΕΥΑΧ σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που εξήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρίας Μιχ. Φυτούσης.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος τα νέα τιμολόγια ωφελούν περίπου το 75% των καταναλωτών ενώ υπάρχει μία μικρή αύξηση στα καταστήματα εστίασης που αποτελούν και το κύριο έξοδο της εταιρίας αφού συχνά δημιουργούνται προβλήματα στο σύστημα αποχέτευσης.

Οι μειώσεις

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν το ειδικό τέλος καταργείται από τους λογαριασμούς από 1/1/2014 προσφέροντας ανάσα στους καταναλωτές που κατ’ αποδοχή του Μ. Φυτούση πλήρωναν ακριβά το νερό μέχρι σήμερα.

Επιπλέον το τέλος ετοιμότητας δικτύου μειώνεται κατά 1 ευρώ σε όλες τις περιοχές της Χίου ενώ παρέχεται και 10% έκπτωση στα τιμολόγια άρδευσης από φράγμα.

Η καινοτομία πάντως της φετινής τιμολογιακής πολιτικής εκτός της κατάργησης του Ειδικού Τέλους έγκειται στην επιδότηση όσων νοικοκυριών έχουν φουντάνες αφού επιδοτούνται με μείωση λογαριασμού έως 10%.

«Θεωρούμε ότι αν ένα νοικοκυριό έχει μία φουντάνα και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει θα πρέπει να το επιδοτήσουμε. Αν τις αξιοποιήσουμε όλες είναι σα να έχουμε ένα ακόμη φράγμα όπως το Ζυφιά μέσα στην πόλη», είπε ο κ. Φυτούσης.

Με τη σειρά τους πάντως οι Ν. Νύκτας και Κ. Μούνδρος ζήτησαν η επιδότηση για τις φουντάνες να φθάνει μέχρι και το 50% γεγονός που θα εξεταστεί σύμφωνα με την υπόσχεση του Μ. Φυτούση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους πολίτες. 

Καταψήφισαν

Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ διαφώνησαν τόσο ο Μ. Σκούφαλος όσο και ο Γ. Χαλλιορής που έκαναν λόγο για εικονικές μειώσεις τιμολογίων αναντίστοιχες με τις ανάγκες των πολιτών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ