25.6.2015 10:40

Απαγόρευση κυνηγιού σε πέντε περιοχές;

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Tα ψέματα τελείωσαν. Το κυνήγι ανοίγει στις περιοχές των καμένων εκτάσεων της νότιας Χίου από τις 18 Αυγούστου. Τα χρονικά όρια υποβολής των αιτήσεων επέκτασης της απαγόρευσης κλείνουν στο τέλος Ιουνίου, κανείς φορέας τελικά δεν υπέβαλλε σχετικό  αίτημα και τώρα πια δεν προλαβαίνει να καταθέσει τις  επαρκείς μελέτες και τις τεκμηριωμένες προτάσεις που  απαιτούνται για να εξεταστεί το όποιο αίτημα.

«Δεν προλαβαίνει πια να δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ., να ανακοινωθούν έγκαιρα η απαγόρευση και οι σχετικές διατάξεις έως τις 31 Ιουλίου και  να  δημοσιευθεί η σχετική ανακοίνωση το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως επιβάλλει η διαδικασία», τονίζει ο Διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας Κώστας Μπέλλας.

Τρεις περιοχές

Με δεδομένο το άνοιγμα, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Χίου έχει καταθέσει προτάσεις για το κυνήγι στις καμένες εκτάσεις, αλλά  μεταξύ αυτών προτείνει κα την επέκταση της απαγόρευσης σε τρείς περιοχές που θεωρεί ότι δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη οι κατάλληλες φυσιολογικές  συνθήκες για να ανοίξουν. Οι περιοχές αυτές είναι μεταξύ Πυργίου και Ολύμπων,  στα Αυγώνυμα  και στον Κοντυλόπο.  Το σύνολο της προτεινόμενης  έκτασης τους ανέρχεται στα  15.000 στρέμματα.

Στην υπόλοιπη Χίο οι κυνηγητικές ζώνες που προτείνεται να κλείσουν είναι στην Αγ. Μαρκέλλα και την Ποταμιά. Η Διεύθυνση θα εξετάσει τις προτάσεις και θα αποφασίσει ποιες θα επιλεγούν να κλείσουν για αγρανάπαυση. Είναι πολύ πιθανόν να ορισθούν ακόμη και περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στις προτάσεις του συλλόγου. Η επιλογή θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου και για να ανακοινωθούν  θα προηγηθούν  οι διαδικασίες   έκδοσης της σχετικής απόφασης και δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ