24.7.2015 10:28

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χίου

Την απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών κι οχημάτων σε δασικές περιοχές της Χίου αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίασή του χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Με έκδοση σχετικής Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη (Α.Π. 311.4/4994) όπως προβλέπεται από το νόμο, αποφασίστηκε:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, των πεζών και την παραμονή τους στα δάση και στις  ευπαθείς περιοχές της Νήσου Χίου από  23η Ιουλίου  2015 και μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες από 20:00 έως 08:00, όπως παρακάτω :

α) Περιοχή Πλατάνου από Αγ. Πατέρες και από Αγ.  Γεώργιο Συκούση έως περιοχή Κεραία έξω κήπος.

β) Δάσος Βέσσας –Ελάτας –Λιθίου.

γ) Περιοχή Ανεμολογά και Ποταμοί Ολύμπων

δ) Δάσος Μονοδενδρίου- Αγ. Άννας και ύψωμα Κορακάρη

ε) Δρόμος από  Κλειδού προς Αλωνάκια

στ) Δάση των περιοχών του Αγ. Γεωργίου Ρεστών –Αγ. Στεφάνου –Αγ. Ιωάννη Τρυπατέ και  τεχνητές αναδασώσεις στην περιοχή Κοπριές και Λωβοκομείου.

ζ) Δάση στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων, Αγ. Ειρήνης και Μεγάλη Βίγλα.

η)  Δάσος και τεχνητές αναδασώσεις στην περιοχή Γιαννάκη –Αψηλές και στους δασικούς δρόμους Αψηλές-Κουκουδότσουμπο και Αψηλές –Ταυρί –Αγ. Ισίδωρος.

θ) Δάσος Αυγωνύμων με τους εντός αυτού δασικούς δρόμους Λίβδος-Καματσό κλπ.

ι) Δάσος Αναβάτου με τους εντός αυτού δασικούς δρόμους Λίβδος Αγ. Ισίδωρος –Αγ. Παρασκευή κλπ.

ια) Δασικός δρόμος Σταυρός Κόλια Καμπιών .

ιβ) Είσοδος από Μονόμυλο Σπαρτούντας προς Ορειβατικό, Ορειβατικό –Βίκυ.

ιγ) Δάσος Κεράμου 

 

Όπως μάλιστα διευκρινίζει η Περιφέρεια οι παραβάτες του μέτρου αυτού θα διώκονται σύμφωνα με το άρθρο «458» του Ποινικού Κώδικα.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται, κατόπιν αδείας που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, της απαγόρευσης αυτής, οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές  αυτές και το προσωπικό των εργοταξίων, των εργοληπτικών εταιριών που εκτελούν έργα ή εργασίες, κατόπιν αδείας των αρμοδίων Υπηρεσιών.  Η άδεια θα πρέπει να επιδεικνύεται πάντα σε περίπτωση ελέγχου, από τους διερχόμενους των προαναφερόμενων περιοχών.

Επίσης έγινε γνωστό ότι όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε πρόγραμμα πυροφύλαξης μπορούν να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ένταξή τους στο σχετικό προγραμματισμό.

Τέλος συνιστάται η παντελής αποφυγή εργασιών που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς στο ύπαιθρο, καθώς και η λήψη των προβλεπόμενων αδειών και μέτρων ασφαλείας για τη ρίψη βεγγαλικών σε γάμους κ.λπ..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ