27.9.2012 9:16

Απαγόρευση κινητών στα σχολεία

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Αυστηρές εντολές έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, με καθυστέρηση πολλών ετών, που προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς που έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία. 
Η αφορμή που επέβαλλε τη λήψη του μέτρου δεν είναι τα παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων βίντεο και φωτογραφιών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες έχουν πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.
Κύρια αιτία είναι τα συνεχιζόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του καθηγητής στη βόρεια Ελλάδα. Στην απόφαση, που  κοινοποιήθηκε σε όλες τις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις της χώρας, τονίζεται ότι  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν κλειστά τα κινητά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιούνται όλες οι κυρώσεις, από επίπληξη και αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.      

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ