27.9.2012 9:16

Απαγόρευση κινητών στα σχολεία

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Αυστηρές εντολές έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, με καθυστέρηση πολλών ετών, που προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς που έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία. 
Η αφορμή που επέβαλλε τη λήψη του μέτρου δεν είναι τα παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων βίντεο και φωτογραφιών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες έχουν πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.
Κύρια αιτία είναι τα συνεχιζόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του καθηγητής στη βόρεια Ελλάδα. Στην απόφαση, που  κοινοποιήθηκε σε όλες τις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις της χώρας, τονίζεται ότι  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν κλειστά τα κινητά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιούνται όλες οι κυρώσεις, από επίπληξη και αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.      

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ