30.7.2013 14:29

Απαγορεύουν την κυκλοφορία στα δάση

Ως μέτρο πρόληψης πυρκαγιών στην καρδιά του καλοκαιριού προσμετράται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασώδεις περιοχές του νησιού σύμφωνα με την απόφαση της Π.Ε. Χίου που τίθεται σε ισχύ από σήμερα 30 Ιουλίου μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το μέτρο αφορά στις κάτωθι περιοχές:

α) ∆άσος Βέσσας –Ελάτας –Λιθίου.

β) Περιοχή Ανεµολογά και Ποταµοί Ολύµπων

γ) ∆άσος Μονοδενδρίου- Αγ. Άννας και ύψωµα Κορακάρη

δ) ∆ρόµος από Κλειδού προς Αλωνάκια

ε) ∆άση των περιοχών του Αγ. Γεωργίου Ρεστών –Αγ. Στεφάνου –Αγ. Ιωάννη Τρυπατέ και τεχνητές αναδασώσεις στην περιοχή Κοπριές και Λωβοκοµείου .

στ) ∆άση στην περιοχή Αγ. Ειρήνης και Μεγάλη Βίγλα .

ζ) ∆άσος και τεχνητές αναδασώσεις στην περιοχή Γιαννάκη –Αψηλές και στους δασικούς δρόµους Αψηλές-Κουκουδότσουµπο και Αψηλές –Ταυρί –Αγ. Ισίδωρος.

η) Περιοχή Πάρπαντα Καρδαµύλων

θ) ∆ασικός δρόµος Σταυρός Κόλια Καµπιών .

ι) Είσοδος από Μονόµυλο Σπαρτούντας προς Ορειβατικό ,Ορειβατικό –Βίκυ.

Οι παραβάτες του µέτρου αυτού θα διώκονται σύµφωνα µε το άρθρο «458»του Ποινικού Κώδικα. Εξαιρούνται, κατόπιν αδείας που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τη ∆νση ∆ασών Χίου, της απαγόρευσης αυτής οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαµένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό των εργοταξίων ,των εργοληπτικών εταιριών που εκτελούν έργα ή εργασίες, κατόπιν αδείας των αρµοδίων Υπηρεσιών.

Την εφαρµογή της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η ∆νση ∆ασών Χίου, η Αστυνοµική ∆νση Χίου, η Στρατιωτική ∆ιοίκηση Χίου, και γενικά όλοι οι φορείς που συµµετέχουν σε εντεταλµένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ