28.9.2015 15:21

Απ’ το κυνήγι της διαφθοράς στο κυνήγι … μαγισσών

• ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΑΝ ΠΗΡΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ 90ΧΡΟΝΗ

Η ιστορία της οφθαλμίατρου Λ. Ζερβούδη γνωστή ανά το πανελλήνιο. Μοίραζε επιδόματα τυφλότητας με κριτήρια λιγότερο ιατρικά, περισσότερο ανθρωπιστικά, ίσως και πολιτικά. Οι ρυθμοί απόδοσης της ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και η παροιμιώδης ατιμωρησία του Δημοσίου έχουν επαναφέρει, σαν να μην συνέβη τίποτα, στα καθήκοντα της την εξαιρετική, κατά τα άλλα, ιατρό στο «Σκυλίτσειο». Μόνο που για τη Δικαιοσύνη η υπόθεση δεν παραγράφηκε. Δυο –τρία χρόνια μετά αναζητά τρόπους να πάρει πίσω όσες ή μέρος των συντάξεων που δόθηκαν παρανόμως.

Πριν λίγες μέρες στο μακρινό Άγιο Γάλας αστυνομικοί επιχείρησαν να οδηγήσουν στην Εισαγγελία μια από τις επωφελούμενες της υπηρεσιακής γαλαντομίας της οφθαλμιάτρου του «Σκυλιτσείου».

Λεπτομέρεια; Η κυριούλα που πιθανά απολάμβανε παρανόμων συνταξιοδοτικών προνομίων έχει υπερβεί το 90ο έτος της ηλικίας της, είναι μόνη της στον κόσμο και σχεδόν ανήμπορη ακόμα και για τα απολύτως απαραίτητα.  Φυσικά οι αστυνομικοί όταν έμαθαν απ’ τους κατοίκους του χωριού την πραγματική εικόνα της καταζητούμενης αποχώρησαν άπρακτοί.

Ο δαίδαλος της παρανομίας

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να αναδείξει μια εγγενή αδυναμία της Δικαιοσύνης. Δεν της παρέχονται τα εργαλεία να διακρίνει τις υποθέσεις σε σοβαρές και  επουσιώδεις. Έπειτα από χρόνια αναζητεί να πάρει πίσω μέρος των παρανόμως δοθέντων συντάξεων. Δεν υπολογίζει ότι οι συγκεκριμένες συντάξεις δόθηκαν σε συνταξιούχους που, ακόμα κι αν δεν αντιμετώπιζαν τότε οικονομικό πρόβλημα, το αντιμετωπίζουν τώρα. Ή σε συνταξιούχους που, ακόμα κι αν δεν είχαν πρόβλημα όρασης τον καιρό που η κ. Λεμονιά βάφτιζε κατά βούληση τυφλούς, σήμερα πια έχουν αποκτήσει, σαν τη γιαγιούλα στο Άγιο Γάλας.

Τα πλοκάμια της διαφθοράς και της παρανομίας απλώθηκαν παντού σε όλη τη χώρα. Είναι δύσκολο να εξαρθρωθούν απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Όμως και η ίδια η ιεράρχηση στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνεται με κριτήρια σοβαρότητας. Προκαλεί έναν καταπονημένο λαό η απόφαση να ανιχνεύει τα σκάνδαλα αρχίζοντας από τη γιαγιά του Αγίου Γάλακτος, ενώ κυκλοφορούν ανενόχλητοι συμμετέχοντες σε πιο κραυγαλέες υποθέσεις. Τίθεται σε αμφισβήτηση το αίσθημα πραγματικού Δικαίου και φυσικά αποπροσανατολίζεται ο στόχος  ολόκληρης της κρατικής μηχανής, αν πιστέψει ότι η διαφθορά στη χώρα θα παταχθεί με την τιμωρία των 90χρονων οφελούμενων της κ. Λεμονιάς. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, αν είναι στόχος μας να χτίσουμε μια δικαιότερη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ