28.1.2014 10:48

Απ’ το αυτί και στην … Επίτροπο

ΣΕΡΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝ.Ε.ΠΕ. Η ΛΑ.Σ.

Να επιστραφούν πίσω οι συμβάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ζητά με επίσημο τρόπο από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η ομάδα των εκλεγμένων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σε επιστολή τους, που ταυτόχρονα κοινοποιούν προς τον Εισαγγελέα, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναφέρουν:
«Κυρία  Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει  διαστάσεις επιδημίας, είτε ο Δήμος είτε τα νομικά του πρόσωπα, ΔΗΚΕΧ, Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝΧ, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις  με τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».
Το είδος των συμβάσεων και το περιεχόμενό τους παραπέμπουν  φωτογραφικά  σε εξυπηρέτηση  ιδιοτελών συμφερόντων  σε πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα -τρεις συμβάσεις  αφορούν στην ίδια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- και αμέσως και σαφώς καταργούν  κάθε αξιοκρατία  στις προσλήψεις, αφού γίνονται  από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και όχι  με διαδικασίες και όρους ΑΣΕΠ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι η Προγραμματική Σύμβαση  που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προέβλεπε  80.000€  συμμετοχή  του Δήμου  και 114,60 € του ετέρου συμβαλλόμενου, ασχέτως αν μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε.
Όλη αυτή η κατάσταση μπροστά και στην προεκλογική  περίοδο είναι σκανδαλώδης, παραπέμπει  σε πολιτική διαπλοκή  και ζημιώνει κατάφορα το χιώτικο λαό  από τη στιγμή  που το δημόσιο χρήμα σπαταλιέται  σε αντικείμενα  που καλύπτονται από το Δήμο  και τις υπηρεσίες του, ενώ πρόκειται  για χρήματα που  μαζεύονται με τον ιδρώτα  και αίμα του λαού μας.
Σας καταγγέλλουμε  αυτή την κατάσταση, ζητάμε  να πράξετε τα δέοντα, ώστε να επιστραφούν πίσω αυτές οι συμβάσεις  και σας ζητάμε να περιφρουρήσετε  τα συμφέροντα ενός λαού που χειμάζεται  για να στήνουν πανηγύρια  στο σβέρκο του δημοτική αρχή και κύκλος ιδιωτών. Άλλωστε  αυτό θεωρούμε είναι και  το καθήκον σας.»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ