25.9.2012 13:36

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για λουκέτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 
Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το κλείσιμο Τμημάτων του Ιδρύματος στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθηνά»,  δηλώνει τα εξής:
·       Τα όσα ισχυρίζονται τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι είτε εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα όσων τα συνέγραψαν, είτε  αποτελέσματα διαρροών καθώς δεν προκύπτουν από έγκυρα δεδομένα, όπως άλλωστε και πλήθος άλλων με τα ίδια χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά την τελευταία τριετία και έχουν διαψευστεί.
·       Τα δημοσιεύματα αυτά, παρά την αβασιμότητά τους, δημιουργούν ανησυχία στην κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα και προκαλούν επομένως πραγματικά προβλήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια.
·       Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς και από την Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), σε κάθε περίπτωση να πάρουν θέση για το εν λόγω θέμα, το οποίο υπονομεύει το διάλογο που πρόκειται να ξεκινήσει για ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την Ανώτατη Εκπαίδευση και προκαλεί ανησυχία στο προσωπικό, στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στις οικογένειές τους.
·       Ζητά επίσης να σταματήσει η αυθαίρετη στοχοθέτηση δυναμικών Περιφερειακών Πανεπιστημίων, καθώς όπως έχουμε ήδη υπογραμμίσει, η συζήτηση για τη σύνθεση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, θα έχει νόημα μόνον εάν αφορά το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας (Κεντρικά και Περιφερειακά), λαμβάνοντας υπόψη και τα χαρακτηριστικά της ίδρυσης και ανάπτυξής τους.
·       Τέλος, η Πρυτανική Αρχή σκοπεύει να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των θεσμικών και πολιτειακών εκπροσώπων της χώρας και του Αιγαίου.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιτελεί υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην περιφερειακή ανάπτυξη του Αιγαίου και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ