4.8.2015 11:21

«Ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα στα χωριά της Αμανής – Πελιναίου Χίου»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Στο Κοινοβούλιο με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης μεταφέρθηκε το ζήτημα της παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Αμανής και του Πελιναίου.

Όπως σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές Σ. Τάσσος, Δ. Μανωλάκου και Μ. Συντυχάκης, στα 26 χωριά της Αμανής και του Πελιναίου στερούνται ιατρικής περίθαλψης ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της Υγείας, με την υποχρηματοδότηση και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και τη διεύρυνση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια, κάτι που όπως τονίζουν συνεχίζεται και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της Χίου.

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Κουρουμπλή τι μέτρα προτίθεται να πάρει αφενός για να στελεχωθούν άμεσα με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα ΠΙ και Αγροτικά Ιατρεία, αφετέρου για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις θέσεις οδηγών στο ΕΚΑΒ για να υπάρχουν 2 ασθενοφόρα σε ενεργή ετοιμότητα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ