21.11.2023 15:15

Αντίβαρο - Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για την Παλαιστίνη

Μετά τις εργασίες ανακαίνισης, το Αντίβαρο ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του. Και δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε έναρξη με πρώτη εκδήλωση για την Παλαιστίνη, με αφορμή και όσα θλιβερά συμβαίνουν τώρα στην πολύπαθη Γάζα.

Την προσεχή Τετάρτη, λοιπόν, 22 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα, βλέπουμε ένα μισάωρο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ Occupation 101 για μια εισαγωγή στο Παλαιστινιακό ζήτημα και συζητάμε με Παλαιστίνιους που ζουν στη Χίο και μέλη αποστολών αλληλεγγύης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη παλιότερα.

Στη συνέχεια θα δούμε την συγκλονιστική ταινία Omar του Xάνι Αμπού Χασάν (σκηνοθέτη του Paradise Now), μια βουτιά στην δύσκολη καθημερινότητα των Παλαιστινίων: το Τείχος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η αντίσταση στον κατακτητή, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ένας έρωτας που δεν αφήνεται να ανθίσει.

To τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=B9p_S8jXXto&fbclid=IwAR1_wKb7xS_qCL92MdHOkhXEsX_XHm6oWoMxOG0-5UsFWcTDJTQEpu7sZ1k

Το event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/647246507490582/?ref=newsfeed

Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ