11.2.2015 20:02

Αντίθετη στην πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ΔΕΥΑΝΧ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΩΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΙΟΥ

Κατηγορηματικά αντίθετη με την συζήτηση για την πληρωμή του ηλεκτρικού και του νερού από τα ίδια τα σχολεία κι όχι από τον Δήμο, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, είναι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση: «η πάγια τακτική του Δήμου (με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου – ΔΕΠ) ήταν η πληρωμή της ΔΕΗ των σχολείων να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη».

«Οποιαδήποτε αλλαγή τακτικής και απόφασης, μας βρίσκει αντίθετους, διότι υπάρχει ο φόβος να μετακυληθεί το κόστος στις επιχορηγήσεις των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών, και αυτές αντίστοιχα να μειώσουν τις επιχορηγήσεις -τακτικές και έκτακτες- στα σχολεία.

Το ίδιο θα συμβεί και για την πληρωμή του νερού στην ΔΕΥΑΧ. Και εδώ ζητάμε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας (ΔΕΥΑΧ), για την απαλλαγή των σχολείων από την πληρωμή του νερού.

Σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας, η περαιτέρω συρρίκνωση των πενιχρών κονδυλίων, τα οποία μετά κόπων και βασάνων μπορούν να διαθέτουν οι σχολικές μονάδες για άμεσες λειτουργικές τους ανάγκες, θα αποδειχθεί ολέθρια – βάρος πιο δυσβάσταχτο από αυτό που μπορούν να επωμιστούν τα σχολεία», αναφέρει αναλυτικά η διοίκηση της Ένωσης Γονέων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ