22.6.2015 10:06

Αντισυνταγματική η ποσόστωση υπέρ πολυτέκνων - τριτέκνων

Νέο «μπλόκο» στο ευνοϊκό καθεστώς εισαγωγής σε σχολές, των παιδιών των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών βάζει η Δικαιοσύνη, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις (ποσοστώσεις), με τις οποίες μπορούν να μπουν στις αστυνομικές σχολές (αξιωματικών, αστυφυλάκων), στις αντίστοιχες στρατιωτικές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής.

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ακυρώσουν τον πίνακα επιτυχόντων στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. του περασμένου Αυγούστου στο τμήμα που αφορά τη θέση του υποψηφίου που δικαιώθηκε (φωτογραφία αρχείου)

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων κρίθηκαν αντισυνταγματικά τα ευεργετήματα εισόδου στις σχολές αυτές (κατά ποσοστό 10% για παιδιά πολυτέκνων και άλλων κατηγοριών και κατά 4% για παιδιά τριτέκνων), γιατί δεν στηρίζονται σε ακαδημαϊκά κριτήρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ