9.4.2014 9:35

Αντιστρόφως ανάλογη χρηματοδότηση και εισακτέοι στο Παν. Αιγαίου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Από τη μία το υπουργείο μειώνει τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου κι από την άλλη αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων. Απέναντι σε αυτό το παράδοξο του Υπουργείου Παιδείας εναντιώνεται το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην τελευταία του συνεδρίαση  υπό την προεδρία του Ομότ. Καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη, ασχολήθηκε με το ζήτημα της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Σε σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αγνοεί τις συστάσεις των πρόσφατων εξωτερικών αξιολογήσεων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, οι οποίες τονίζουν τη δυσαναλογία διδασκόντων και διδασκομένων και την έλλειψη εκπαιδευτικών υποδομών ως παράγοντες για την  Πανεπιστημιακή εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου τονίζει την ανάγκη αξιοποίησης των προτάσεων που επεξεργάζονται τα Πανεπιστήμια σε σχέση με το νευραλγικό θέμα του φοιτητικού πληθυσμού.  Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τη δυναμική του κάθε ιδρύματος αλλά και την ακαδημαϊκή αυτονομία του». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ