20.5.2013 15:04

Αντιπυρικά “μάτια” σε 7 σημεία

ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 20 ΑΤΟΜΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Στις απαγορεύσεις του νομικού πλαισίου που δεν επιτρέπει συμβάσεις έκτακτου προσωπικού μεγλύτερες από 2 μήνες, έμπλεξε η προσπάθεια των φορέων της αυτοδιοίκησης να καλύψουν την αντιπυρική περίοδο για το καλοκαίρι που βρίσκεται σε εξέλιξη με ανθρώπινο δυναμικό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μπορούσε να διαθέσει προσωπικό για τις ανάγκες κάλυψης στα φυλάκια από όπου γίνεται η παρακολούθηση των δασικών εκτάσεων της Χίου.
Στο ίδιο επίπεδο ήταν και η αδυναμία της Περιφέρειας να καλύψει με πιστώσεις την πρόσληψη μέσω της Πολιτικής Προστασίας. Έτσι, το θέμα μεταφέθηκε στο Δήμο Χίου όπου με έκτατη συνεδρίασή του την Παρασκευή και με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων, αποφάσισε την διάθεση πίστωσης 47.000 ευρώ για την πρόσληψη 20 συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις που θα αναλάβουν να καλύψουν τα φυλάκια σε 7 σημεία του Νομού.

Προσπάθεια για 24ωρη επίβλεψη

Μέχρι στιγμής το πρόβλημα εντοπίζεται στη χρονική διάρκεια που θα έχει η προληπτική κάλυψη.  Η ανάγκη για απογευματινές και βραδινές βάρδιες στα σημεία ελέγχου θα πρέπει να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μένουν κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, εάν και πέρσι είχαν ληφθεί παρόμοια μέτρα, τότε η κατάσταση ενδεχόμενα να ήταν διαφορετική.

Τα 7 σημεία

Τα φυλάκια που θα κληθούν να επανδρώσουν οι 20 συμβασιούχοι που θα προσηφθούν είναι: Θολοποτάμι, Προβατάς, Γιαννάκι, Κέραμος, Βίκι, Ρεστά, Καταρράκτης. Για το διάστημα του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου στην αντιπυρική προστασία θα κληθούν να συμμετάσχουν με προσωπικό η πυροσβεστική, η Δασική Υπηρεσία, ενώ έκκληση στις εθελοντικές ομάδες να συνδράμουν με το ανθ΄ρωπινο δυναμικό τους θα απευθύνει ο Δήμος Χίου, όταν ο σχεδιαμσός οριστικοποιηθεί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ