19.3.2013 12:02

Αντιπλημμυρικά μόνο με την έγκριση του Κ.Α.Σ.

Στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σκοντάφτει η εφαρμογή της πρώτης αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Χίου στην περιοχή του Λιθίου αφού σύμφωνα με την πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογίας.

Ωστόσο το πρόβλημα που ανέκυψε αφορά στο γεγονός ότι η τοπική Εφορία αρνείται να γνωμοδοτήσει η ίδια και παραπέμπει το αίτημα του Δήμου Χίου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) προκειμένου να καταθέσει την άποψή του για το θέμα.

«Έχουμε φθάσει πια στα όριά μας. Είναι ένα έργο που είναι επείγον για το νησί και μόνο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν κινείται. Αν γίνει το παραμικρό τότε ποιος θα φέρει την ευθύνη; Έχουν περάσει τόσοι μήνες από την Πυρκαγιά και ενώ το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα», ανέφερε στον «π» ο κ. Λαμπρινούδης.

Επιστρατεύουν τη Λ. Μενδώνη

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Δήμαρχος Χίου επιστράτευσε τη Χιώτισσα Λ. Μενδώνη με την οποία επικοινωνώντας τηλεφωνικά το πρωί της Παρασκευής της ανέφερε το πρόβλημα θέτοντάς την προ των ευθυνών της.

«Η κατάσταση στο νησί είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Η τοπική εφορία αντί να γνωμοδοτήσει μας στέλνει στο Κ.Α.Σ. προκειμένου να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του. Η Χίος έχει ανάγκη τα αντιπλημμυρικά», ανέφερε στην ίδια για να λάβει την απάντηση ότι θα προωθήσει το αίτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου προκειμένου να δοθεί άμεσα η γνωμοδότηση της υπηρεσίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ