29.10.2018 13:56

Αντιμέτωπος με 5ετή φυλάκιση ο Ιερέας που έκλεψε τα οστά από τον Άγιο Μηνά

Ενώπιον της Ανακρίτριας Χίου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ηγουμένη της ιστορικής Ιεράς Μονής του Αγίου Μηνά Φιλοθέη, προκειμένου να καταθέσει για την προ μηνός κλοπή οστού από την προθήκη όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων από Ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Άνδρου.

Η ηγουμένη Φιλοθέη είναι η βασική μάρτυρας της υπόθεσης αφού αυτή ήταν που υποδέχθηκε τον ιερέα και οδήγησε την έρευνα των αρχών, αφού αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι το οστό έλειπε από την προθήκη λίγο μετά την αποχώρηση του Ανδριώτη Ιερέα από το Μοναστήρι.

Οι αρχές αξιοποιώντας τις πληροφορίες και την περιγραφή της Ηγουμένης οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του δράστη λίγες ώρες αργότερα με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει έφοδο στο σπίτι του στην Άνδρο και να εντοπίσει το κρανίο που εκλάπη.

Ο Ιερέας είναι πλέον αντιμέτωπος με 5ετή φυλάκιση για κλοπή κειμηλίου ενώ μετά την ολοκλήρωση όλων των μαρτυρικών καταθέσεων αναμένεται να καταθέσει τελευταίος στη Δικαιοσύνη που θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο ή θα μπει στο αρχείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ