2.4.2015 11:13

Αντιμέτωποι με τις αλήθειες που πονάνε

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΔΗΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στη σκιά του θανατηφόρου τροχαίου του 34χρονου συμπολίτη μας Στρατή Γεωργούλη στην παραλιακή του αεροδρομίου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ασφάλεια των οδικών δικτύων του νησιού το απόγευμα της Τετάρτης στο Ομήρειο.

Παρουσία των αντιδημάρχων Στρ. Γδύση και Γ. Καραμανή, αλλά και δεκάδων φορέων του νησιού ο βασικός εισηγητής Δ. Μυλωνάδης ανέπτυξε το σκεπτικό του σχετικά με τη δημιουργία κυκλικών κόμβων στο πρώτο και τέταρτο τμήμα του περιφερειακού, στο Νοσοκομείο αλλά και στη λεωφόρο ενώσεως.

Το σκεπτικό του κ. Μυλωνάδη υπερασπίστηκαν με σθένος οι Θ. Χαβιάρας και Π. Κουνιάδης με τον τελευταίο να σημειώνει ότι οι κυκλικοί κόμβοι καταδικάζονται αναίτια από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Ο κυκλικός κόμβος σου εξασφαλίζει μειωμένη ταχύτητα και πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις. Εκτός αυτού η δημιουργία κυκλικών κόμβων που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο εκτός της Χίου, εξαφανίζει τελείως τα φανάρια το κόστος των οποίων είναι τεράστιο», σημείωσε ο κ. Κουνιάδης ζητώντας να μπει τέλος στον κυκλοφοριακό παραλογισμό της Φάρκαινας.

Η συζήτηση μοιραία περιστράφηκε και στο υπό κατασκευή 4ο Τμήμα του Περιφερειακού στον Παρθένη με τον Στρ. Γδύση να αναφέρει ότι πρόκειται για ένα έργο που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και τον Δήμη Μυλωνάδη να ανταπαντά ότι αν το έργο δεν εκτελεστεί σωστά τότε και αυτό όπως και το 4ο τμήμα θα μπλοκαριστεί μέσα από νέα προσφυγή στο Σ.τ.Ε..

Γεγονός πάντως είναι ότι μέσα από τη χθεσινή φιλότιμη προσπάθεια των διοργανωτών να ακουστούν αλήθειες που πονάνε και κυρίως κοστίζουν ζωές κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις, σε ένα όμως ακροατήριο που δεν ήταν αρμόδιο να τις υλοποιήσει αφού μηχανικοί του Δήμου και Περιφέρεια έλαμψαν διά της απουσίας τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ