20.9.2016 17:11

Αντιμέτωποι με το καθημερινό πλιάτσικο

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΤΙΔΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ

Δεν φτάνει η αγωνία για να προλάβουν τις προθεσμίες και να ολοκληρωθεί έγκαιρα και σωστά ο σχεδιασμός για το έργο της επέκτασης, οι εταιρία «Πυλώνας» έχει να αντιμετωπίσει παράλληλα και το πλιάτσικο των επιτήδειων που εποφθαλμιούν τα οικοδομικά υλικά των 30 κτισμάτων που θα κατεδαφιστούν στην περιοχή, αλλά και της συνολικής έκτασης των 76 στρεμμάτων που περιλαμβάνει.  

Από την έναρξη των εργασιών και μέχρι σήμερα δεν λείπουν τα διάφορα προβλήματα. Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί ο Γιώργος Γιαλούρης από την «Πυλωνας», καθημερινά εμφανίζονται επιτήδειοι που συστήνονται είτε ως πρώην ιδιοκτήτες, είτε ως συγγενικά πρόσωπα των πρώην ιδιοκτητών και ζητούν να πάρουν από τα κτίσματα διάφορα αντικείμενα, παρότι προβλέπεται ρητά ότι τα υλικά που προκύψουν από τις κατεδαφίσεις ανήκουν πλέον στον εργολάβο.

«Κάθε ημέρα κάνουμε τους Αστυνομικούς. Εμφανίζονται διάφοροι και ζητάνε να πάρουν πράγματα παρότι η έκταση και τα κτίσματα έχουν απαλλοτριωθεί εδώ και χρόνια», σημείωσε ο κ. Γιαλούρης στον «π».

Εργασιών συνέχεια...

Ήδη την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των κτισμάτων που έχουν απαλλοτριωθεί έπειτα από την χορήγηση της σχετικής άδειας κατεδαφίσεως από την Πολεοδομία, έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017, ενώ θα προχωρήσει και η σύνδεση της Ιωάννη Χρήστου με την Αεροπόρου Ροδοκανάκη, με την μόνη διαφορά ότι το τμήμα των 500 περίπου μέτρων θα είναι...χωματόδρομος, καθώς η μελέτη δεν προβλέπει την ασφαλτόστρωση του.  

Το έργο σύμφωνα με τον ανάδοχο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2017. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ