15.1.2014 11:02

Αντιδρά ο ΕΟΑΕΝ στην καταστροφή των χημικών της Συρίας, ανοικτά της Κρήτης

Στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κρήτης αναμένεται να εξελιχθεί πάνω σε ειδικά δεξαμενόπλοια η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Έλληνες και ξένοι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, από τα κατάλοιπα της διαδικασίας, τα οποία αναμένεται να καταλήξουν στη θάλασσα. Για σοβαρό κίνδυνο κάνει μάλιστα λόγο ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ελληνικές Αρχές που εμφανίζονται αμέτοχες σε αυτή τη διαδικασία.
Ενώνοντας τη φωνή του με όλους εκείνους που αντιδρούν και ο ΕΟΑΕΝ τάσσεται κάθετα αντίθετος στην προοπτική καταστροφής των επικίνδυνων αυτών χημικών ουσιών δυτικά της Κρήτης και καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου να αποτραπεί αυτή η επιχείρηση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ